IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ernst & Young Item Club: Британската икономика ще нарасне с 0,9% през 2013 г.

Растежът през следващите две години ще бъде слаб, ако не бъде възприет по-иновативен подход за стимулирането й, се посочва в доклад на организацията

10:07 | 21.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ernst & Young Item Club: Британската икономика ще нарасне с 0,9% през 2013 г.

Британската икономика ще осъществи слаб растеж през следващите две години, освен ако финансовото министерество и централната банка на страната не възприемат по-иновативен подход за стимулирането й, се казва в последния доклад на Ernst & Young Item Club.

Докладът призовава правителството да увеличи разходите за инфраструктура, и да направи повече за жилищния пазар, съобщава ВВС. 

Говорител на финансовото министерство коментира, че въпреки трудната среда икономиката се възстановява, като дефицитът бе намален с една четвърт през последните две години, а заетостта се повиши.

Мерките, предприети от правителството, включват и иновативната финансираща схема за насърчаване на кредитирането, която вече осигури значителна подкрепа за ипотечния пазар, изтъкват от ведомството.

Докладът на Ernst & Young Item Club предвижда БВП на Великобритания да нарасне с 0,9% тази година – по-малко от правителствената прогноза за 1,2%.

Британската икономика излезе от рецесията през третото тримесечие на 2012 г., когато се разшири с 0,9%. В петък ще излезе първата оценка на БВП за последното тримесечие на миналата година.

Докладът посочва, че британската икономиката крета на фона на правителствения фокус върху съкращаването на бюджетния дефицит.

Въпреки опасенията си обаче от Ernst & Young Item Club казват, че тя ще изпита поне краткосрочен растеж, движен от подобряващите се перспективи за потребителите, спадащата инфлация и растящата заетост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още