IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът във Великобритания се обяви против излизането от ЕС

Това би създало разрушителна несигурност за британския бизнес, пишат до Financial Times директори на големи британски компании

15:59 | 09.01.13 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Бизнесът във Великобритания се обяви против излизането от ЕС

Бизнес лидерите във Великобритания, включително основателят на Virgin Group сър Ричард Брансън и главният изпълнителен директор на WPP Мартин Сорел, предупредиха премиера Дейвид Камерън, че излизането на страната от Европейския съюз (ЕС) е рисковано за бизнеса на Острова.

В писмо, изпратено до Financial Times и подписано от 10 директори на големи компании, се посочва, че Лондон не трябва да призовава за пълно предоговаряне на членството в Евросъюза.

„За да се призовава за такъв ход при тези обстоятелства, означава членството ни в ЕС да се поставя в риск, а това би създало разрушителна несигурност за британския бизнес“, се посочва в писмото.

В последните месеци Камерън даде заявка, че иска Лондон да промени отношенията си с Брюксел, като към края на този месец се очаква той напълно да изясни намеренията си и следващите действия, които планира да предприеме.

Политиката на премиера обаче породи опасенията, че Великобритания може да излезе от Европейския съюз.

В тази връзка днес ирландското председателство на ЕС призова Лондон да не бъде прекалено настоятелен в исканията си. Дъблин освен това заяви, че ще работи в насока предотвратяване на излизането на Великобритания от общността.

„Всички имаме интерес Великобритания не само да остане, но и да се превърне в сърцето на Европейския съюз“, коментира ирландският вицепремиер Ийман Гилмор, цитиран от EurActiv.com. Той обаче подчерта, че условията за членство трябва да бъдат еднакви за всички държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
alligator_29
преди 11 години
В момента се намирам във Великобритания... Много е зле в момента. Безработицата е на стращно високо ниво, заплатите са ниски, страната е залята от имигранти от Испания, Италия, Франция, да не говоря за индийци, афганци и др. които нямат висока квалификация а изтискат социалната система. Във повечето случаи тези хора дори не говорят английски. Със 20,000 човека са намалели работещите във City, което е ядрото на англиската икономика. Огромните офис сгради са празни, цените са със един порядък над европейските за абсолютно всичко, почвайки от храната, дрехите, услугите, застраховки, жилище, и др. И гледайки на това Камерън казва че ще натовари бизнеса още повече :))) Това са само едни празни думи, за спечелване на допълнителни преференции от европейския съюз, нищо повече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 11 години
Камерън си осигури гарантирано бъдеще на употребена носна кърпичка! С чуждите *** винаги така правят.Дай Боже и на нас подобно нещо да се случи!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 11 години
Много точен коментар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Батко Пешо
преди 11 години
Като не искат чао Гергино.няма да плача за тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
А сега де - финансовото лоби се сблъска челно реалното лоби. Я да видим кой ще надвие... ха-ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още