IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Европа подскочиха след новините от САЩ

Компромисът за данъците предизвика еуфория в първия работен ден за фондовите борси

10:27 | 02.01.13 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борсите в Европа подскочиха след новините от САЩ

Борсовите индекси в Западна Европа реагираха еуфорично на новината, че в САЩ е постигната сделка за данъчното облагане. В първите минути на днешната сесия, която е първа за новата година, инвеститорите се насочиха към агресивни покупки.

Регионалният индекс Europe Stoxx 50 се повиши с 1,4 на сто в първите минути за търговия. По-рано обаче показателят се движеше с повишение от над 2,5 на сто, показват данни за фючърсната търговия, цитирани от Bloomberg.

На борсата във Франкфурт DAX се изстреля до петгодишен връх, повишавайки се с 2 на сто до 7 770 пункта, а във Франция САС 40 се повишава с 1,7 на сто до 3 702 пункта. Британският индекс FTSE 100 се повишава с 1,5 на сто до 5 968,6 пункта.

Пазарите в Италия и Испания също реагираха силно положително на новините от САЩ. Основните индекси на борсите в Милано и Мадрид – MIB30 и IBEX 35 се повишават с по 2,1 на сто за първите 20 минути от началото на сесията.

Решението на американските законодатели бе взето на извънредно заседание, провело се вчера, като влиза в сила с дата 31.12.2012 година. Съгласно него ще бъдат увеличени данъците на близо 77,1 на сто от американските домакинства.

Новината предизвика и спад в курса на долара и поскъпване на златото и петрола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Братле ти си по-глупав и от американец. Според тебе решението на България е да се излезе от борда и да се печатат левчета и да се наливат в администрация, пенсионен фонд, социална система, здравна система. Не разбираш ли че това го могат само тези на които валутата им значи нещо на световния пазар. При такива като нас с кирлива валута НИКОГА няма да стане. Бедните пестят, богатите харчат. Това е било винаги и ние никога не сме били от харчещата страна, няма и да бъдем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
rover
преди 11 години
На всичките ни спорове чертата ни теглиха китайците. Агенция " Синхуа '' се изказа авторитетно, от позицията на тези, които не са изплюскали предварително бъдещето си и държат в джоба си длъжниците. А тя е - предупреждение към САЩ, че влизат във финансова пропаст, от която няма излизане. И че кризата в Европа е едно изхълцване в сравнение с щатската. А вие си пишете, пишете си колко са далновидни раздаващите пари. Които ги нямат, де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 11 години
Хааахахаха...! Според мен цялата картинка на финансовия свят започва силно да наподобява някаква виртуална игра, а драмите с американския правителствен дълг вече добиха оттенъци на долнопробна холиуудска дезистър-драма за ***...! Точно когато земята ще се разцепи и всички американци, демек светът, ще погинат, спасението идва след нечовешките усилия, смелост и саможертва на добрите (работили на връх Нова година!)!Тази пролет или лято очакваме следващата серия - вдигане на кредитния таван от 16.5 до $19.5 трлн. :lol:На мен в далечна България ми е обидно, а за мислещите американци незнам! Или и там не са много...? хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
meto76
преди 11 години
"Съгласно него ще бъдат увеличени данъците на близо 77,1 на сто от американските домакинства."Не знаех, че 77% от американските домакинства имат годишни доходи над 450 000 долара.Само можем да мечтаем да живеем в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 11 години
Май и на теб действа пропагандата - какво си говорим като те пак ще имат над 1 трилион дефицит, който ще бъде финансиран с нов дълг до година вече дълга им ще е над 17.5Т От друга страна имаме един ФЕД който има две цели ще сваля лонг терм доходността на лихвити и отделно ще изкупува активи общо за месец готвят почти 90 милярда долара, айде вкарай и това за 1 година - дълга на САЩ заминава над 18-19Т за след догодина. Перфектния модел, уау ефекта :) С толкова трилиони не доведоха до нищо освен задълбочаване на кризата, инфлация и най-вече спасиха се богатите.Ако си мислиш че така трябва една икономика работи сменяй си гражданството :) До няколко години така ще закъсат и ще им падне стандарта, но пак им се радвай. А за гърците и всички с тези раздути соц. политики ще им дойде реда истиснки да фалират не да ги спасяват.Ехе всичко отива към глобал ресет и дефлация, дано се иземат ползи че от кейнсианство и монетаризъм няма да се прокопса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още