IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Негативизмът около бюджетните преговори в САЩ продължава да тежи на пазарите в Европа

Републиканците склониха да бъдат увеличени данъците на най-богатите американци, но поставиха условия, които Обама не приема

19:18 | 17.12.12 г.
Негативизмът около бюджетните преговори в САЩ продължава да тежи на пазарите в Европа

С превес на песимизма приключи сесията на основните европейски пазари заради продължаващите бюджетни преговори в САЩ, предаде Bloomberg.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 се понижи с 0,2% до 278,89 пункта. В Германия DAX 30 се повиши с 0,11% до 7 605 пункта, във Великобритания FTSE 100 се понижи с 0,16% до 5 912 пункта, а във Франция CAC 40 регистрира спад от 0,14% до 3 638 пункта.

Продължават преговорите между Белия дом и Конгреса в САЩ за данъците за богатите американски домакинства, публичните разходи и дефицита.

През почивните дни беше постигнат частичен пробив – председателят на Камарата на представителите в Конгреса предложи да бъдат увеличени данъците на американците с годишен доход над 1 млн. долара, а не 250 хил. долара, както искаше президентът Барак Обама.

Републиканците обаче настояват за по-дълбоки съкращения на разходите за държавни пенсии и на федералните здравни програми, което не се приема от Обама.

Все пак отстъплението на републиканците, които принципно не са склонни да приемат каквото и да било увеличение на данъците, може да положи основите на по-конструктивен диалог за приходите и разходите в бюджета на Вашингтон, който ще продължи през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още