IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европарламентът готви по-строги регулации за търговията на стоковите борси

В последните години заради спекулации се е изострила нестабилността на цените, посочват евродепутатите от икономическата комисия

18:24 | 27.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Европарламентът готви по-строги регулации за търговията на стоковите борси

Европейският парламент реши да вземе мерки срещу спекулациите на стоковите борси, пише онлайн изданието EurActiv.com.

Евродепутатите от икономическата комисия са приели доклад по директивата за пазарите и финансовите документи, в който се налагат лимити за позициите с енергоносители и борсово търгуеми стоки, които трейдърите могат да държат.

Членовете на комисията призоваха за по-силна регулация на пазарите на стокови деривати заради милионите, принудени да живеят в бедност и глад.

Стоковите пазари са обект на широк спектър от влияния, но през последните години се наблюдава грандиозна промяна в нивото и естеството на спекулациите. Има доказателства, че тази промяна изостря нестабилността на цените и допринася за тяхното повишение, отбелязва изданието.

Още миналата година Еврокомисията обеща да се бори срещу спекулациите на стоковите борси.

Призивите на законодателите съвпадат с позицията на неправителствените екоорганизации, които също настояват за въвеждането на по-строги регулации на стоковите борси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още