IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм завладя борсите в Европа

Настроенията на пазарните играчи се подобриха, след като излезе серия от добри икономически данни от САЩ

19:25 | 25.09.12 г.
Оптимизъм завладя борсите в Европа

С повишение на индексите приключи търговията на основните европейски пазари.

Общоевропейският Stoxx Europe 600 регистрира ръст от 0,4% до 275,82 пункта, предаде Bloomebrg.

Индексът се е повишил с 18 на сто от дъното, което достигна през тази година в началото на юни.

В Германия DAX 30 регистрира ръст от 0,16% до 7 425 пункта, във Великобритания FTSE 100 добави 0,36% до 5 860 пункта, а във Франция CAC 40 се повиши с 0,48% до 3 514 пункта.

Настроенията на пазарните играчи се подобриха, след като излезе серия от добри икономически данни от САЩ.

През септември потребителското доверие на американците се е повишило до седеммесечен максимум. Подобрили са се и очакванията им за доходите и заетостта през следващите шест месеца.

В друг доклад стана ясно, че цените на жилищата в 20 от големите американски градове са се повишили за шести пореден месец през юли, след като индексът S&P/Case-Shiller отбеляза ръст от 0,4 на сто.

“Статистиката е изключително добра”, коментира пред информационната агенция Ион-Марк Валаху, съосновател и фонд мениджър на Clairinvest в Женева.

“Това би трябвало да компенсира лошите новини и предупрежденията за приходите от редица индустриални гиганти, като например Caterpillar и Infineon”, допълни той.

В Гърция обаче фондовата борса се движи в унисон с настроенията в страната. Днес индексът ASE изтри 0,3% заради извънредните мерки, които трябва да предприеме правителството, за да преодолее бюджетният дефицит и да го сведе до параметрите, договорени с международните кредитори на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още