IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елио ди Рупо: Политическа Европа от 27 държави е заблуда

Белгийският премиер се обяви за по-задълбочен съюз в ЕС, но само между 17-те държави от еврозоната

12:17 | 22.09.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Елио ди Рупо: Политическа Европа от 27 държави е заблуда

Премиерът на Белгия Елио ди Рупо се обяви за по-задълбочен съюз в ЕС, но ограничен между 17-те държави от еврозоната, съобщи медийната група Ер Те Ел.

В слово по повод откриването на новата учебна година в Брюкселския свободен университет Ди Рупо определи политическия съюз на ЕС от 27 държави като "илюзия".

Да говорим днес за политическа Европа от 27 държави е заблуда, заяви той в първата си реч по повод съдбата на Общността от встъпването си в длъжност в края на миналата година.

Подобна илюзия поражда големи надежди и разочарования, а това подхранва ужасни чувства срещу Европа, добави Ди Рупо. Той определи усилията за справяне с кризата като "прекалено скромни и крайно закъснели".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Елио ди Рупо се е разписал с това си слово сред късогледите политикани! Чудя им се на самочувствието на политиците от тия държави "джуджета", дето припкат пред силните си съседи, говорят вместо тях, надуват мускулчетата на слабите си ръчички и размахват пръст на далеч по перспективните от тях източноевропейци! Ем хайде да ги видим какво ще решат!:D:D:D Мушмуроци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още