IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианското правителство обмисля мерки за стимулиране на икономиката

Няма шанс да постигнем растеж, ако публичните финанси не са под контрол, коментира италианския министър на икономиката

13:36 | 25.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Италианският премиер Марио Монти. Снимка: Ройтерс</em></p>

Италианският премиер Марио Монти. Снимка: Ройтерс

Италианският премиер Марио Монти заяви, че правителството му ще остане фокусирано върху бюджетната дисциплина, докато подготвя планове за стимулиране на икономическия растеж, пише Bloomberg.

През следващите месеци италианското правителство ще остане фокусирано върху понижаването на дълговите нива и разпродажбата на активи, но в също време ще разработи и мерки в подкрепа на конкурентоспособността, нововъзникващите бизнеси и понижаването на енергийните цени, заяви Монти след среща на правителството в Рим.

„Няма шанс да постигнем растеж, ако публичните финанси не са под контрол“, коментира след срещата министърът на икономиката на страната Корадо Пасера

„Отново стигнахме до извода,  че всеки министър може да допринесе за затягането на финансовата дисциплина и съживяването на растежа“, допълва той.

Монти, който през първата половина на мандата си се посвети на мерките за бюджетни икономии, призова министрите си да формулират политики, които да измъкнат страната му от четвъртата за последните 11 години рецесия.

Пасера неуточни, кога ще бъдат финализирани мерките за стимулиране на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още