IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишения за водещите европейски индекси

Данните за слабия растеж в Европа дадоха надежда на инвеститорите за нови икономически стимули

19:29 | 14.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Повишения за водещите европейски индекси

Водещите индекси на Стария континент се повишиха днес, като данните за слабия растеж в Европа фокусираха инвеститорите върху очакванията за нови икономически стимули, предава Ройтерс.

Британският FTSE 100 прибави 0,6% до 5 865 пункта, френският CAC 40 напредна с 0,7% до 3 450 пункта, а немският DAX нарасна с 0,9% до 6 974 пункта.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 обаче се понижи с 0,6% до 1 101 пункта, макар и при нисък обем от около 50% от средния за последните три месеца.

„Европейските пазари продължават да напредват заради липсата на натрупване на лоши новини и надеждата за нови стимули от страна на ЕЦБ”, коментира Лекс ван Дам, хедж фонд мениджър в Hampstead Capital. „Това обаче се склучва при много ниски обеми на търговия. Все още е трудно да се инвестира мащабно предвид цялостната ситуация.”

Икономическите данни от Европа поддържат крехкия баланс, запазващ надеждите за стимулиращи мерки, като в същото време не са прекалено обезпокоителни за инвеститорите.

Данните за БВП на Франция и Германия през второто тримесечие се оказаха по-добри от очакваното, макар че като цяло икономиката на еврозоната за периода се е свила, което подкрепя нуджата от действия от страна на ЕЦБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още