IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Lufthansa значително превишиха прогнозите

Компанията е отчела близо 30% увеличение на оперативната печалба през второто тримесечие

19:04 | 02.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Резултатите на Lufthansa значително превишиха прогнозите

Германският авиопревозвач Lufthansa потвърди прогнозата си за рязко свиване на печалбата през 2012 година, главно заради високите цени на горивата. Това се случи при представянето на резултатите за второто тримесечие на годината, пише MarketWatch.

Най-голямата компания в авиосектора на Европа по брой на превозени пътници е записала печалба в размер на 229 млн. евро за второто тримесечие, което е понижение от 24 на сто на годишна база. Приходите обаче са се увеличили с 6,3 на сто до 7,89 млрд. евро.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 124 млн. евро и 7,82 млрд. евро.

Оперативната печалба на Lufthansa е нараснала с 28 на сто до 361 млн. евро, а анализаторите предвиждаха оперативна загуба от 244 млн. евро.

Плановете на компанията са през следващите три години да бъде проведена програма за съкращение на разходите, която да доведе до спестяването на 1,5 млрд. евро.

За последнта година акциите на Lufthansa са поевтинели с над 20% заради несигурността за перспективите в сектора на авиацията. Днес те изгубиха 1 на сто до 10,17 евро за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още