IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Deutsche Bank спада наполовина

Положителният резултат на поделението за инвестиционно банкиране се стопява с над 60% за второто тримесечие

16:00 | 31.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Deutsche Bank спада наполовина

Поделението за инвестиционно банкиране на германската Deutsche Bank обяви спад на печалбата си преди данъци в размер на 63%. Това за пореден път подчертава предизвикателствата, пред които са изправени финансовите институции заради дълговата криза в Европа, пише Ройтерс.

Положителният резултат на инвестиционното крило на банката се е стопил до 357 млн. евро, след като през второто тримесечие на предходната година той бе 969 млн. евро.

От Deutsche Bank обвиняват слабото евро за това, че заради него се надуват разходите, деноминирани в долари и лири, което е довело до стопяване на печалбата за тримесечието наполовина до 661 млн. евро. Година по-рано положителният резултат бе 1,2 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба преди данъци от 1,4 млрд. евро и нетна печалба от 1 млрд. евро.

Печалбата преди данъци на поделението за управление на активи се е стопила от 227 млн. евро преди година до 35 млн. евро сега.

Приходите от инвестиции в активи с фиксиран доход и търговска дейност, които са най-големият генератор на приходи в поделението за корпоративно банкиране и търговия с ценни книжа, са се свили с 36% на тримесечна база до 2,2 млрд. евро.

На годишна база приходите падат във всички осем направления, в които банката работи, с изкючение на консултантската дейност и кредититните продукти. Като цяло, приходите от корпоративно банкиране и търговия с ценни книжа намаляват с 6% на годишна база до 3,5 млрд. долара.

За цялата банка приходите са в размер на 8 млрд. евро, след като преди година бяха достигнати 8,5 млрд. евро.

„Европейската дългова криза продължава да натежава на инвеститорското доверие и активността на клиентите“, обясняват изпълнителните директори на Deutsche Bank Аншу Жен и Юрген Фичен.

Експозицията на Deutsche Bank към периферните страни от еврозоната – Гърция, Португалия, Испания, Италия и Ирландия, остава стабилна на ниво от 3,9 млрд. евро, като вложенията в испански облигации са намалени с 36%, а тези в италиански – с 29 на сто.

Днес акциите на Deutsche Bank поскъпват с 2,6 на сто до 25,30 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още