IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Total отчете по-ниско производство на горива и 40% спад на печалбата

От компанията очакват успокоение на петролния пазар през второто полугодие

12:09 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Total отчете по-ниско производство на горива и 40% спад на печалбата

Френската компания за добив и производство на горива и масла Total обяви, че през второто тримесечие на годината е записан спад на нетната печалба от 42% на годишна база. Маржовете на печалбата обаче се подобряват, което се случва на фона на спестявания при рафиниращите дейности и маркетинга, пише MarketWatch.

За тримесечието печалбата е 1,59 млрд. евро, или с 42% по-малко от миналогодишните 2,73 млрд. евро. Изчистената от някои елементи извън основната дейност на компанията печалба обаче се е увеличила с 2 на сто до 2,86 млрд. евро.

Предварителните прогнози бяха за изчистена печалба от 2,94 млрд. евро. Изразена в долари, изчистената печалба на Total за периода се свива с 9% от 4,02 до 3,66 млрд. долара.

Добивът на петрол и газ се е понижил с 2% до 2,261 млн. барела петролен еквивалент дневно, след като за същия период на миналата година показателят бе 2,311 млн. барела петролен еквивалент. Предварителните прогнози бяха за 2,257 млн. барела.

Ккомпанията изразява увереност за втората половина на годината, когато се очаква успокоение на петролния пазар, се казва в отчета, цитиран от MarketWatch.

През последните шест месеца акциите на Total поевтиняха с около 10 на сто. В основата на това бе спирането на дейността на компанията в Сирия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още