IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ричард Пери: Инвеститорите не осъзнават положителните промени в Европа

Хедж фонд мениджърът е убеден, че Европейският съюз ще се запази, а еврото ще остане единна европейска валута

18:52 | 19.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ричард Пери: Инвеститорите не осъзнават положителните промени в Европа

Недооценявани промени започват да се случват в Европа, твърди пред CNBC водещият хедж фонд мениджър Ричард Пери от Perry Capital.

Пери не дава често интервюта, но вчера е заявил, че инвеститорите не осъзнават положителните промени, които стават на Стария континент.

Мнозина, които не са отделили достатъчно време за разговори с ръководителите и регулаторите от страните в региона, са си изградили представа на база неизпълнените обещания относно Гърция, казва той.

Преобладава мнението, че Ангела Меркел и останалите от еврозоната в крайна сметка си промениха позицията за страната, причинявайки загуби за частните инвеститори, посочва фонд мениджърът.

Аз мисля, че ЕС научи своя урок и че сега е много по-координиран в действията си отпреди, казва Пери. През последните десет месеца бе свършена огромна работа и смятам, че това ще продължи, допълва той.

Мениджърът е убеден, че Европейският съюз ще се запази, а еврото ще остане единна европейска валута, макар че процесът няма да е безболезнен.

По думите му в момента пазарите са готови да платят прекалено висока цена за това, което възприемат като безрисков актив, а изцяло отбягват рисковите.

Всички искат да се отърват от дълговете на Средиземноморските държави защото смятат, че европейските ръководители ще повторят подхода си към гръцката криза, но Пери не е съгласен и счита, че тези страни са „доста интересни“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още