IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Номинираният гръцки финансов министър подаде оставка по здравословни причини

Премиерът Самарас, който също имаше здравни проблеми, е приел оставката на Рапанос, който е в болница от петък със стомашни болки

21:33 | 25.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Подалият оставка по здравословни причини&nbsp;Василис Рапанос. <em>Снимка: Ройтерс.</em></p>

Подалият оставка по здравословни причини Василис Рапанос. Снимка: Ройтерс.

Гръцкият финансов министър Василис Рапанос е подал днес оставка, която е била приета от премиера Андонис Самарас, съобщиха от гръцкия кабинет, предава Wall Street Journal. 

Рапанос е в болница от петък заради стомашни болки. Здравословни проблеми съпътстват и премиера, което отложи опитите на страната да предоговори условията по европейската спасителна помощ.

Неочакваните здравни проблеми отложиха визитата в Атина на международните одитори на Гърция и осуетиха плановете на Самарас да присъства на срещата на високо равнище в ЕС по-късно през седмицата.

Посещението на инспекторите от тройката (ЕК, ЕЦБ и МВФ), което трябваше да започне днес, също е било отложено, според правителствен говорител, като новата дата ще бъде определена в сряда или четвъртък.

След очна операция на ретината през уикенда, лекарите забраниха на Самарас да пътува за срещата в Брюксел.

В петък 64-годишният Рапанос постъпи спешно в болница, преди да успее да положи клетва, оплаквайки се от коремни болки, гадене и виене на свят. Според гръцките медии той е известен със здравословните си проблеми, пише Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Театрото е голямо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
dani de vito
преди 12 години
Така описват Блумбърг видът на Василис Рапанос като отворил трезорите ....В полумрака на подземията вместо проблясък от подредени трапецоиди в жълт и бял цвят ,намерил сметката за хартия ,мастило и тонер ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още