IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair се опитва повторно да придобие конкурент

Нискотарифната авиокомпания ще плати по 1,30 евро за акция на Lingus Aer

23:15 | 19.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ryanair се опитва повторно да придобие конкурент

Ирландската авиокомпания Ryanair прави нов заход към закупуването на своя местен конкурент Aer Lingus. Ryanair ще плати 1,30 евро за акция на Lingus Aer, с което конкурентът ще бъде оценен на 694 млн. евро, съобщи във вторник най-големият европейски нискотарифен превозвач във вторник. В допълнение Ryanair трябва да се надява на разрешеие от органа за защита на конкуренцията.

Ryanair отдавна държи 29 на сто от Aer Lingus и през 2006 г. се опита безуспешно да придобие напълно конкурентите си. Проектът обаче бе спрян от ЕК. В последните месеци по-скоро изглеждаше сякаш Ryanair изоставя плановете си и ще продаде своя дял. Също така е известно, че правителството на Ирландия обмисля продажбата на своя 25%-ен дял в Aer Lingus. Ирландия засилва приватизацията като част споразумението за спасителния пакет от ЕС и МВФ.

Преди два месеца Irish Times писа, че JetBlue, партньор на Lufthansa, преговаря за дял в Aer Lingus. Американците били идеалният партньор за управление на Aer Lingus, тъй като двете компании имат подобна стратегия за ниски цена и не се конкурират по нито еди маршрут. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още