IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филип Рьозлер: Еврото не зависи само от гърците

Предоговарянето на споразуменията е изключено, твърди германският министър на икономиката

09:16 | 16.06.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Филип Рьозлер: Еврозоната е силна и ще оцелее след изборите в Гърция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Филип Рьозлер: Еврозоната е силна и ще оцелее след изборите в Гърция. Снимка: Ройтерс

„На изборите гърците ще решават за собственото си бъдеще“, заяви в интервю за Bild am Sonntag германският икономически министър Филип Рьозлер.

В Европа вече имало изработена стабилна система на дългови спирачки, контрол и фискални стимули за растеж. Сега всичко това трябва да бъде приложено и наяве. „Убеден съм, че еврото ще остане една от най-стабилните валути в света“, казва министърът.

Рьозлер твърди, че всяко бъдещо правителство в Гърция трябва да продължи спазването на споразумението за спестявания и реформи.

„Ако Гърция не спази ясните споразумения, тя сама ще разруши основата за следващите финансови помощи. Няма да има помощ без взаимопомощ“, заяви министърът.

Предоговаряне на спестовните мерки пък било изключено. Страни като Ирландия, Италия, Португалия и Испания, за разлика от Гърция, вече са отчели видим прогрес, казва още Рьозлер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
supertrader
преди 12 години
Само че лагера на закъващите и затъващи в дългове държави , ще се увеличава при подобна политика. Например се досещам за една която ще се присъедини към групата. Начина за ограничаване на дълговете и тяхната бърза ампутация е напускане на "стабилното " евро. Публична тайна е че еврото е стабилно в резултат на ежедневни интервенции на ЕЦБ на валутния пазар. Обезценката на всяка валута внася инфлация и задвижва кръговрата на парите в икономиката , в Европа те вече не се движат освен между новите фондове за спасяване и банките , и банките ги инвестират в Азия на сигурно място при висока доходност. Това не осигурява стабилно бъдеще на Европа , по скоро това са грешки които трябва да останат в миналото. Европа е една мъртва икономика , еврото е нейната валута.."стабилна " валута.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
ThrownInTheMusic
преди 12 години
Ето как добре се съчетават Германска принципност с Азиатска липса на въображение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още