IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагард: Европа е на кръстопът

След пет години криза все още сме далеч от разрешаването й, а залогът нараства всеки ден, предупреди ръководителят на МВФ

10:32 | 09.06.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лагард: Европа е на кръстопът

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова европейските лидери да действат незабавно за изваждане на еврозоната от кризата, в която е потопена, и предупреди, че Европа "е на кръстопът", предаде Франс прес. 

"След пет години криза крайната ни цел - да възстановим стабилността и растежа, и политическата ни воля отново са подложени на изпитание. Все още сме далеч от целта си. А с нарастващите всеки ден залози се намираме на кръстопът", заяви Лагард в реч в Ню Йорк.

"Политическите лидери трябва да определят и следват ясна пътна карта за завършване на работата, не просто с цел след пет или десет години, а за следващите седмици и месеци", заяви тя.

Лагард направи изказването си след заседание на управителния съвет на МВФ по доклада за одита на фонда за испанските банки, в който се казва, че те се нуждаят от поне 40 милиарда евро, за да издържат на влошаване на икономическата криза в Европа.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Нещата трябва да се казват бавно и постепенно за да се щади психиката на изпадналия в стагнация европейски гражаданин .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Те много добре знаят какво правят - това са само приказки . Всичките сцени и емоции са за публиката. Нали трябва приблизително да знаят защо гладуват и да могат да си изградят някакво правдоподобно обяснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
nobel
преди 12 години
Споко бе маце, кво си се разбързала. Кораба си потъва съвсем нормално. Тя водата вече стигна до комина, ние сега се сещаме, че трябвало да включим помпите. Колко ли време ще ви трябва за да се сетите, че всичките "спасителни планове" до сега бяха наливане на вода в кораба, а не извън него. И сега - олеле малале.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още