IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch свали рейтинга на Испания до ВВВ

Агенцията се аргументира с разходите за рекапитализиране на банковия сектор в страната и проточващата се рецесия

21:34 | 07.06.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Fitch свали рейтинга на Испания до ВВВ

Fitch понижи с три стъпки дългосрочния рейтинг на Испания от А на ВВВ, оставяйки го само на две нива от невинвестиционния клас, посочвайки разходите за рекапитализиране на банковия сектор в страната и проточващата се рецесия, предава Bloomberg.

Според кредитната агенция страната може да се нуждае от до 100 млрд. евро, за да стабилизира банковата си система, в сравнение с предишната оценка за около 30 млрд. евро.

Fitch предвижда, че испанската икономика ще остане в рецесия и през следващата година, като досегашната й прогноза сочеше възстановяване през настоящата.

”Значително намалената финансова гъвкавост на правителство ограничава способността му да се намеси решително в преструктурирането на банковия сектор и увеличава вероятността за външна финансова помощ”, се казва в изявлението.

”Високото ниво на външна задлъжнялост прави Испания особено уязвима към пренасяне на гръцката криза”, се казва още там.

Днес бе проведен аукцион за ДЦК в Мадрид, на който бяха продадени средносрочни и дългосрочни облигации за 2,1 млрд. евро, като доходността по 10-годишните книжа падна до 6,04%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
FINTA
преди 12 години
Неадекватни както винаги ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 6
Иван Митев
преди 12 години
Възможностите за испанското правителство са:(1) Да продължава с непригодно за евро финансово управление, което ще подсигури допълнително развитие на стопанска криза.(2) Да подобри своето финансово управление и същото да е годно за евро, което ще премахне сегашна стопанска криза.До 24 часа време след преустановяване на непригодно държавно поведение и ползване на ГОДНО за евро испанско финансово управление - кризата в Испания ще е прекратена.Пример: Ако Испания бе с подобрено финансово управление и същото е годно за евро Испания ще е без държавен дълг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
даже се забавиха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още