IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи рейтинга на Raiffeisen Bank International

Рейтингите и на още две австрийски банки бяха понижени, а причината е нарасналият риск от нови трусове в банковата система заради дълговата криза

10:10 | 06.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Moody's понижи рейтинга на Raiffeisen Bank International

Международната рейтингова агенция Moody's Investors Service понижи дългосрочния рейтинг на австрийската кредитна институция Raiffeisen Bank International от А1 на А2 със стабилна перспектива, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение на самата агенция. Агенцията понижи рейтингите и на няколко германски банки.

От Moody's са предприели рейтингови действия и спрямо още няколко австрийски банки. Рейтингът на Erste Group Bank AG е понижен с 2 степени до А3, на UniCredit Bank Austria – с една степен също до А3, като и по двата рейтинга перспективата е негативна.

Понижаването на рейтингите се извършва в рамките на преразглеждането, започнало на 15 февруари тази година.

„Рейтинговите действия са обусловени от нарасналия риск от нови трусове в банковата система заради дълговата криза в еврозоната“, отбелязват от агенцията.

Опасенията на Moody`s са предизвикани от неопределеността по отношение на степента на влияние на европейската дългова криза върху качеството на активите на кредитните институции от региона, както и от ограничения обем на допълнителния капитал за компенсиране на загубите в условията на стресова икономическа обстановка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още