IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Г-7 ще се борят заедно срещу кризата

САЩ призоваха европейците да вземат "други мерки" за решаване на кризата, тъй като "пазарите остават скептични"

19:58 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Г-7 ще се борят заедно срещу кризата

Финансовите министри и управителите на централните банки на седемте най-богати страни в света (Г-7) се ангажираха да отговорят бързо на кризата в еврозоната, съобщи днес японският финансов министър Джун Адзуми след края на телеконференцията с колегите си от групата, цитиран от Ройтерс.

Г-7 била единна, че проблемите в Испания и Гърция могат да бъдат решени само с взаимни усилия, заяви Адзуми.

„Европейският лагер заяви, че ще отговори бързо" на кризата, посочи Адзуми, цитиран от агенция Джиджи прес. Той допълни, че министрите от Г-7 (САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Канада и Италия) са поставили "обща диагноза" на кризата в еврозоната.

Япония е изразила своето доверие, че Европа ще успее да се справи с кризата. Официално съобщение за медиите след конференцията няма да има, стана ясно още.

От своя страна министерството на финансите на САЩ обяви, че финансовите министри и ръководителите на финансовите лидери са се споразумели да продължат да следят отблизо развитията преди срещата на върха на водещите икономики от Г-20 на 18-19 юни в Лос Кабос, Мексико, на която се очаква основна тема да е европейската дългова криза.

САЩ, които тази година председателстват Г-7,  призоваха европейците да вземат "други мерки" за решаване на кризата, тъй като "пазарите остават скептични", отбелязва AFP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още