IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Швейцария одобри данъчно споразумение с Германия, Великобритания и Австрия

Според споразумението швейцарските банки ще удържат определена сума от сметките, притежание на граждани на трите страни

21:56 | 30.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Швейцария одобри данъчно споразумение с Германия, Великобритания и Австрия

Швейцарският парламент днес одобри споразумение с Германия, Великобритания и Австрия, което трябва да помогне на тези страни да си възстановят парите от неплатени данъци, а на Швейцария - да запази правилата си за банкова сигурност, съобщава ДПА.

Според споразумението швейцарските банки ще удържат определена сума от сметките, притежание на граждани на трите страни, и след това ще прехвърлят парите на съответните администрации като компенсация за евентуално заобикаляне на данъчните закони и бъдеща лихва.

Швейцарските власти няма да предоставят имената на собствениците на сметки.

По-рано този месец Европейската комисия (ЕК) обвини правителството на италианския премиер Марио Монти, че все още не се е справило с проблеми като „работата на черно“, „сивата икономика“ и „масовото укриване на данъци“.

Швейцария и Германия постигнаха новото споразумение през април след дипломатически спор, продължил години. Германия настоява, че укритите от богати германци данъци в Швейцария струват на федералния бюджет милиарди евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още