IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еврозоната е изправена пред най-трудното си изпитание, но ще се справи

Малките и средните фирми са решението на настоящите икономически проблеми в Европа, смята главният изпълнителен директор на Лондонската фондова борса

22:00 | 18.05.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Еврозоната е изправена пред най-трудното си изпитание, но ще се справи

Еврозоната е изправена пред най-трудното си изпитание, но ще излезе от него по-конкурентоспособна, заявява главният изпълнителен директор на Лондонската фондова борса Завие Роле в интервю за CNBC, като отбелязва, че малкият бизнес е особено важен за възстановяването.

Роле казва, че е все по-уверен, че предстои най-лошото от кризата в Европа, добавяйки, че е предпазлив оптимист за бъдещето.

Според него малките и средните фирми са решението на натоящите икономически проблеми на Стария континент. Той предвижда, че предложенията за данък върху финансовите транзакциите, във вида им лансиран от бившия френски президент Никола Саркози, няма да бъдат приети в Европа.

„Преди всичко това не е единодушен проект. Мисля че политиците, които го подкрепиха разбират пагубния му ефект върху ликвидността и особено върху цената на капитала, тъй като пазарът на ДЦК се очаква да бъде освободен от този данък”, казва Роле.

”Ние сме убедени, че малките и средните компании заслужават преференциално отношение. Те се нуждаят от помощ, за да могат да наберат капитал. Трябва да им помогнем, затова не смятаме, че сега е правилният момент за финансовия данък. Има 23 млн. такива фирми в Европа, а безработните на континетна са 22,7 млн. Уверен съм, че този данък няма да стане общоевропейски."

Шефът на Лондонската фондова борса започна масирана атака спрямо европейските регулатори, посочвайки, че пазарът на деривати на Стария континент е „дуопол” и че Лондонската борса е била възпрепятствана да се конкурира.

„Цялата регулаторна среда се променя, участниците се променят, и ние сега имаме възможност да се разширяваме в сфери на растеж, особено клиринга и интелектуалната собственост, и сме много развълнувани относно това”, споделя Роле.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
edimi
преди 12 години
Е да де. От време на време, тук-там светват правилните лампички. Грандоманията и имперски амбиции във всички аспекти на живота и света са пагубни! "Глобализацията" в частност е такова, същото ***. Диверсификация в производствени мощности, производство на по-малко, но по-качествени продукти/с по-голяма принадена стойност/, запазване на национално определени продукти и производства ит.н. Все неща насочени към малки и средни фирми. С "мамути и динозаври" не става работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
Иван Митев
преди 12 години
Здравейте dean.jordanov,За съжаление, живеем в Капана на парите.Това са стопански условия със запазен наследен начин на държавно финансово управление, който е НЕПРИГОДЕН за стопанство с Незлатни пари и подсигурява развитие на диспропорции и (при достатъчно време) криза.Полезно е да знаем зависимост в Капана на парите между труд и криза: Хората колкото повече се трудят толкова по-голяма криза се развива.Сега хората са жертви в Капана на парите, но малко са тези, които знаят това.За полезно спасение е необходимо ползване на ГОДНО за Незлатни пари държавно финансово управление. С поздрави,Иван Митев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Малките и средни фирми?? С това корпоративно обслужване, досега беше всичко насочено да се разчисти пътя на всички гиганти във всички браншове... Сега малия бизнес щял да спасява света...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още