IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

E.ON с над една четвърт ръст в приходите и печалбата за тримесечието

Резултатите на компанията са в съответствие с прогнозите, като се очаква печалбата да продължи да нараства през годината

14:33 | 09.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
E.ON с над една четвърт ръст в приходите и печалбата за тримесечието

Отчетът на германската компания E.ON за първото тримесечие не поднесе изненади на инвеститорите. Резултатите на компанията са в съответствие с прогнозите, като се очаква печалбата да продължи да нараства през годината, предаде MarketWatch.

Печалбата след данъчно облагане обаче се повишава с 26,5% спрямо миналата година до 1,67 млрд. евро, което съвпада с прогнозите на анализатори.

Печалбата преди данъци на енергийния гигант за първите три месеца на годината е 1,72 млрд. евро, което е с 24% по-малко спрямо печалбата за аналогичния период на миналата година.

Приходите на компанията за тримесечието са в размер на 35,73 млрд. евро, което е с 28% повече спрямо приходите от първото тримесечие на миналата година.

За цялата 2012 г. се очаква печалбата на E.ON преди данъци, такси и амортизационни отчисления да бъде между 9,6 млрд. евро и 10,2 млрд. евро. Печалбата след облагането с данъци се очаква да бъде в диапазона 2,3 – 2,7 млрд. евро, посочват от компанията.

През 2011 г. финансовите резултати на енергийния концерн се влошиха заради решението на Германия за незабавно и трайно спиране на 8 от 17-те ядрени реактора в страната след ядрената катастрофа в Япония.

Данъкът върху ядреното гориво пък струваше на компанията 2,5 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още