IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле предупреди Гърция в деня за размисъл

Ако след изборите страната не спази ангажиментите към кредиторите си, тя ще трябва да понесе последиците, каза немският финансов министър

12:25 | 05.05.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Шойбле предупреди Гърция в деня за размисъл

Изборите в Гърция и Франция утре няма повлияят на германската икономическа политика, предупреди немският финансов министър Волфганг Шойбле в ден за размисъл, цитиран от радио Атина. 

Това е заявил, че ако парламентарните избори в Гърция утре излъчат мнозинство, което не приеме поетите от страната ангажименти към международните кредитори, Гърция ще трябва да понесе последиците от това.

Гърците утре ще избират нов 300-местен парламент на страната. Пред изборните урни са призовани да се явят 9,850 млн. граждани, за да излъчат членовете на новия висш законодателен орган. 110 хил. от тях са млади гласоподаватели.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
И причината е че, такава груба намеса може да рефлектира по съвсем обратен начин. И кашата да стане пълна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Ами та, Гърция, и да не й го рече Шойбле, все тая. Трябва да си плати за гяволъка. Погледнато безпристрастно, обаче, тези изявления са намеса във вътрешните работи на суверенна държава и той няма правото да се намесва. Още малко, и да им посочи точно коя политическа сила го устройва него лично.Ако бях на тяхно място /не знам, прочее, как са постъпили техните медии/ просто, бих игнорирал подобни думи и не бих ги излъчил по вътрешните канали. По морални съображения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още