IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Swiss Re с по-голяма от очакваното тримесечна печалба

За печалбата допринасят ръстът в застрахователните премии и добрите резултати от инвестициите на презастрахователя

12:49 | 04.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Swiss Re с по-голяма от очакваното тримесечна печалба

Швейцарският презастраховател Swiss Re обяви по-добра от очакваното печалба за първото тримесечие на годината благодарение на ръста по застрахователните премии и добрите резултати от инвестициите, съобщи MarketWatch.

За компанията това представлява сериозен обрат на годишна база, след като през първото тримесечие на 2011 г. резултатите ѝ бяха тежки повлияни от поредица природни катаклизми.

От базирания в Цюрих презастраховател посочиха, че нетната печалба е достигнала 1,14 млрд. долара при загуба от 665 млн. долара през първите 3 месеца на 2011 г. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 587,3 млн. долара.

Нетните приходи от премии са нараснали с 22% до 6,2 млрд. долара, водени главно от успешното подновяване на договорите с досегашни клиенти.

Съотношението на общия размер на разходите и предявените застрахователни претенции спрямо премиите се е понижило до 84,9% при 163,7% през първото тримесечие на 2011 г. Съотношение над 100% показва, че застрахователният бизнес е губещ.

Акциите на Swiss Re са повишили стойността си с 27% от началото на годината, изпреварвайки средното темпо на ръст в сектора от 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още