IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на BNP Paribas надхвърли прогнозите въпреки спада в приходите

Капиталовата адекватност на финансовата институция надвишава изискванията на споразумението Базел III

10:19 | 04.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на BNP Paribas надхвърли прогнозите въпреки спада в приходите

Най-голямата френска банка BNP Paribas обяви по-висок от очаквания ръст на печалбата за първото тримесечие след продажбата на акции в компанията за инвестиции в недвижими имоти Klepierre, съобщи CNBC.

“Като цяло това беше силно представяне от гледна точка на банковите приходи и нетните резултати. Това са най-силните резултати в европейския банков сектор за първото тримесечие“, заяви Жан-Лоран Бонафе, главен изпълнителен директор на BNP Paribas.

Банката обяви нетна печалба от 2,87 млрд. евро за първото тримесечие, което е ръст от 9,6% на годишна база, надхвърляйки и очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, за печалба от 2,3 млрд. евро.

Картината за приходите обаче е по-неблагоприятна, като спадът от 15,4% до 9,89 млрд. евро е по-голям от очаквания.

„Започнахме процеса на деливъридж и поради това приходите са по-ниски за част от групата“, посочи Бонафе. „Качеството на дълга на BNP Paribas се подобри доста през първото тримесечие“, добави той.

Капиталовата адекватност на финансовата институция е нараснала до 10,4% от 9,6%, като оттам се надяват да успеят да я понижат до 9% до януари 2013 г., когато влизат в сила изискванията на споразумението Базел III за банките в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още