IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Саркози и Оланд се хванаха за гушите в ожесточен дебат

Ние избегнахме разпадането на еврото, категоричен е Саркози, Оланд го обвини в злоупотреби и незачитане на държавния интерес

09:45 | 03.05.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Оланд и Саркози в телефизионното студио. Снимка: Ройтерс</p>

Оланд и Саркози в телефизионното студио. Снимка: Ройтерс

В отговор на това Саркози за пореден път обвини Оланд в лъжа.

Няколко пъти настоящият държавен глава използва повода на дебата, за да припомни, че Оланд няма управленчески опит. Саркози обвини Оланд, че винаги си служи с празни формулировки.

Като доказателство в подкрепа на собствения си опит да управлява петата най-голяма икономика в света Саркози посочи усилията си в борбата с дълговата криза, допълва агенцията.

"Да не мислете, че е лесно? Та ние избегнахме заличаването на Гърция. Ние избегнахме разпадането на еврото", подчерта Саркози. Той посочи, че е предпазил Франция от още по-лоша участ, докато Оланд повтаряше, че дългът и дефицитът на страната са скочили до рекордни нива, а безработицата е от 10 процента.

Постепенно тонът се нажежи и дебатът стана доста яростен, отбелязва Франс прес.

Оланд обвини Саркози, че е назначил приближените си навсякъде, във всички учреждения, министерства, префектури, административни органи на властта.

"Това е лъжа, клевета, вие сте жалък клеветник", реагира Саркози.

"Няма да приемам да ме поучава политическа партия, която с ентусиазъм искаше да се обедини зад Доминик Строс-Кан", допълни Саркози, визирайки по този начин провала на евентуалната кандидатура на Строс-Кан за партийната президентска номинация на социалистите заради скандала с обвиненията в сексуално посегателство над камериерка.

Дебатът между Саркози и Оланд е единственият между двата тура на президентския вот.

На първия тур на 22 април Оланд излезе на първо място с 28,6 процента, а Саркози остана на второ място с 27,2 процента. Допитванията до общественото мнение показват, че на втория тур на 6 май Оланд ще спечели с 53-54 процента, въпреки че разликата между него и Саркози леко се стопи.

Ако бъде избран за президент, Оланд ще бъде вторият социалист държавен глава от 1958 г. досега след Франсоа Митеран, припомня ДПА.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
DartVador
преди 12 години
В началото Сарко малко трепереше, защото не е лесно да говориш с такъв "субект" срещу себе си. После го смля, за жалост който и да изберът нещата не са на добре за Фр... С Оланд просто ще е доста по-бързо и катастрофално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още