IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на UBS за първото тримесечие се сви с 54%

Разходите по емитирания собствен дълг и загубите в инвестиционното банкиране натежаха върху резултатите на швейцарската банка

10:16 | 02.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на UBS за първото тримесечие се сви с 54%

Швейцарската банка UBS обяви спад на печалбата с 54% за първото тримесечие на годишна база, като с основна заслуга за неблагоприятния резултат са разходите по емитирания от нея дълг и загубите в подразделението за инвестиционно банкиране, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба се е свила до 827 млн. швейцарски франка от 1,807 млрд. швейцарски франка през първото тримесечие на 2011 г. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха свиване до 1,11 млрд. швейцарски франка.

От финансовата институция представиха предпазливи прогнози за второто тримесечие с аргумента, че икономическите проблеми като дълговата криза в еврозоната, опасенията за европейския банков сектор и бюджетния дефицит в САЩ, притесняващи заможните клиенти, вероятно ще дадат своето отражение.

„Неуспех в осъществяването на напредък по тези ключови проблеми ще направи малко вероятно евентуалното подобрение на пазарните условия и ще осигури невъзможност за преодоляване на неблагоприятните течения по пътя към постигане на ръст в приходите, нетните лихвени маржове и притока на капитал“, се посочва в съобщение на UBS.

От банката изразиха увереност, че водещото им подразделение за частно банкиране ще продължи да привлича свежи активи, което е ключов индикатор за бъдещите приходи.

Оттам добавиха, че са на път да постигнат целта си за понижаване на разходите с 2 млрд. швейцарски франка до края на 2013 г. През ноември от UBS съобщиха, че ще свият бизнеса си в инвестиционното банкиране, за да се концентрират върху частното банкиране.

Банката е намалила рисково претеглените си активи с около 30 млрд. швейцарски франка през първото тримесечие, с което изпреварва целта си за годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още