IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas с 38% ръст на печалбата и повишена прогноза за 2012 г.

В основата на успеха на спортния концерн през първото тримесечие са силните голф продажби и растежът в Китай

17:07 | 30.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Adidas с 38% ръст на печалбата и повишена прогноза за 2012 г.

Adidas, вторият по големина производител на спортни стоки в света, отчете 38% ръст на нетната си печалба за първото тримесечие до 289 млн. евро, благодарение на силните голф продажби и на ръста в Китай.

Актуалната прогноза на спортния концерн предвижда 12-17% ръст на печалбата през 2012 г. спрямо 10-15% в предишната, съобщава Bloomberg.

Резултатът за тримесечието надхвърли средната прогноза на петима анализатори, запитани от Bloomberg, за печалба от 230,6 млн. евро.

„Все още съм обезпокоен относно индийския пазар, но печалбата и прогнозата са много силни“, коментира Марк Джоузефсън, анализатор в Silvia Quandt Research. 

Adidas обяви, че е открила нередности в индийския филиал на дъщерната си компания Reebok, които ще й струват към 125 млн. eвро, но повече подробности не бяха разкрити.

Акциите на геманската компания скочиха с 6,6% на франкфуртската борса, като впоследствие ръстът бе ограничен до 5,1%.

Продажбите през първото тримесечие в Азия са нараснали с 26%, в Северна Америка – с 11%, а в Западна Европа – със 7%. Ръстът на развиващите се пазари в Европа е бил 15%. Приходите на марката за голф екипировка TaylorMade са скочили с 32%.

Компанията предвижда приходите й през 2012 г. да се увеличат с близо 10% спрямо предишната прогноза за „среден до висок едноцифрен ръст“.

Adidas също така прогнозира, че оперативният й марж тази година ще достигне 8% от продажбите, въпреки че я очакват потенциални разходи за преструктуриране в Индия от порядъка на 70 млн. евро до края на годината.

Концернът, както и конкурентите му Nike и Puma, се очаква да се облагодетелстват от предстоящата Олимпиада в Лондон и Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още