IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси се възстановиха от вчерашния спад

По-добри от очакваното отчети неутрализираха слабите макроикономически данни

19:56 | 24.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските борси се възстановиха от вчерашния спад

След вчерашните силни разпродажби днес европейските борси затвориха на зелена територия, преди всичко заради няколко по-добри от очакваното тримесечни отчета на американски корпорации, които задушиха слабите макроикономически данни, предаде Ройтерс.

Водещият индекс DAX нарасна с 1,03% до 6590,41 пункта, докато MDAX добави 0,99 на сто към стойността си до 10 372,60 пункта. TecDAX добави 767,73 пункта, което се равнява на ръст от 1,33%. 
 
В Париж индексът САС 40 нарасна с 2,29 на сто, а лондонският FTSE прибави 0,78 процента след данните за увеличение на продажбите на нови жилища в САЩ със 7 на сто през март. 
 
В Германия PMI - индексът пада от 51.6 пункта на 50,9 пункта, показват данните на Markit. Като цяло в еврозоната PMI -индексът пада от 49,1 пункта през март на 47,4 пункта през април. В сектора на услугите спадът е от 49,2 пункта на 47,9 пункта. 
 
На DAX най-силен ръст отчитат акциите на Deutsche Post – с 3,1%. Акциите на Merck пък поскъпват с 1,2 на сто. Компанията обяви, че ще разшири мерките си за намаляване на разходите. Плановете включват и закриване на централата на Merck Serono в Женева, намаляване на персонала и пренасяне на някои дейности от Швейцария в други офиси на компанията. 
 
Акциите на Siemens отчитат спад от 1,3%. Технологичният концерн обяви, че 1-и май Карлхайнц Шпрингер ще стане нов изпълнителен директор на подразделението Power Transmission на Siemens Energy . 
 
Книжата на Deutsche Telekom поскъпват с 1,3 на сто. Бон, Хамбург, Лайпциг и Мюнхен са следващите градове, в които от днес е налична новата LTE мрежа след Кьолн и Франкфурт. LTE е съкращение на Long Term Evolution, четвърто поколение мобилна мрежа, което позволява скорост на данните до 100 мегабита на секунда. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още