IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испания пласира 10-годишни ДЦК при повишена доходност

Страната набра общо над 2,5 млрд. евро от 2-годишни и 10-годишни книжа

12:54 | 19.04.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Испания пласира 10-годишни ДЦК при повишена доходност

Доходността по 10-годишните испанските облигации нарасна след проведения днес аукцион, въпреки че Мадрид успя да  набере сумата която желаеше, съобщава BBC.

Испания продаде 2-годишни и 10-годишни облигации за общо 2,54 млрд. евро при по-високо търсене в сравнение с предишните аукциони.

Доходността по 10-годишните книжа нарасна до 5,74% от 5,40% при последния подобен аукцион през февруари. Доходността по 2-годишните испански ДЦК слабо се понижи до 3,46% от 3,50% през октомври.

Испанското финансово министерство продаде облигации за 1,1 млрд. евро с матуритет през октомври 2014 г. и съотношение търсене предлагане 3,3 пъти спрямо 2 пъти при последния подобен аукцион през октомври миналата година.

Бяха продадени и ДЦК за 1,4 млрд. евро с матуритет през януари 2022 г. и съотношение търсене предлагане 2,4 пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Здравейте Raboti,Разкриването на научни знания е естествен процес при човешката цивилизация. Наличността на разкрити нови научни знания означава, че преди това хората са било по-малко знаещи, но това е нормална ситуация.В бъдеще ще се откриват нови научни знания, за които сега дори нямаме идея.Подобна ситуация се е случила и с допусната през 1716 г. и продължаваща досега държавна финансова грешка да се ползва наследено финансово управление, което е НЕПРИГОДНО за Незлатни пари, тъй като тази човешка грешка едва след 296 години от нейното начало е разкрита.Става въпрос за научни знания, които съответен човек знае или не знае.Тъй като досега хората нямаха знания за особено важната причина за криза, то причината се запазва и не е възможно кризата успешно да се премахне.Сега особено важната причина за криза се знае и е необходимо достатъчно време за обществено осъзнаване на нейната същност и след нейното прекратяване сегашната криза ще е премахната.С поздрави,Иван Мите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Raboti
преди 12 години
Г-н Митев, казвате, че в страните, които "работят с финансово управление, което е НЕПРИГОДНО за евро", управляват хора със слаба воля или със зла воля? Или с нисък интелект?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Ако Испания пожелае, може с подобрено финансово управление, което е ГОДНО за евро да няма държавен дългСега испанците работят с финансово управление, което е НЕПРИГОДНО за евро и поради тази причина се развива стопанска криза.Под влияние на непълноценно финансово поведение испанското правителство е с ненужно намалени парични приходи и сравнително завишени задължения.Последиците от сегашна управленска грешка се компенсират с повишени данъци, прекратени полезни държавни разходи и нови дългове.Пример: Ако Испания бе с подобрено финансово управление и същото е ГОДНО за евро Испания ще е без държавен дълг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 12 години
Гърция номер2. МИналата година горе долу по това време се почна със сагата ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още