IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens вероятно ще понижи прогнозата си за печалбата

Индустриалният концерн продължава да се бори с бавните темпове на интеграция на вятърните паркове в открито море към електрическата мрежа

13:36 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Siemens вероятно ще понижи прогнозата си за печалбата

Във вторник акциите на Siemens спадат на фона на приятелски настроения пазар след медийна публикация за предстоящо понижаване на прогнозите на компанията.

Книжата на концерна понижават стойността си с 0,4% до 71,44 евро. Същевременно водещият германски индекс Dax расте с 0,5 на сто*.

Индустриалният концерн продължава да се бори с бавните темпове на интеграция на вятърните паркове в открито море към електрическата мрежа.

През изтичащото в края на март тримесечие отново ще има и отписвания за стотици милиони, пише Financial Times Deutschland, позовавайки се на информация от корпоративните среди. Според публикацията загубите на най-голямата инженерингова група в Европа от този бизнес ще бъде съизмерима на тази от предходното тримесечие – в размер на 203 млн. евро.

Освен това Siemens ще понижи прогнозираната печалба в размер на 6 млрд. евро за финансовата година 2011/2012 (до 30-и септември). Тя трябва да бъде публикувана на 25-и април заедно с тримесечните резултати.

Главният финансов директор Джо Кесер наскоро подчерта, че анализаторите очакват годишна печалба от около 5,2 млрд. евро. Въпреки това  той добави: „Докато няма нова наша прогноза, валидна е старата". Това изречение бе изказано в буквално същия смисъл и преди предупреждението за спад на печалбата за 2010 г.

В същото време концернът прави и персонални промени: Удо Нихаге, ръководител на подразделението за пренасочване на електрически мощности, си отива.

Siemens не коментира информацията директно. Все пак говорител на концерна признава, че компанията е била твърде оптимистично настроена за бизнеса с офшорни платформи. С така наречените HVDC платформи концернът е преминал на територията на нова, неразработена досега технология. Процесът на одобрение също е бил забавен, става ясно от коментара на концерна.

*Актуално към 12,00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още