IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse може да съкрати 5000 служители

Дълговата криза се отрази по-силно от очакваното на втората по големина швейцарска банка

10:40 | 16.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Дълговата криза се отрази доста зле на Credit Suisse. Швейцарската банка вероятно ще съкрати дори повече работни места от предварително планираните. Това ще се отрази най-вече на отдела за инвестиционно банкиране.

При публикуването на тримесечните данни на 25 април втората по големина швейцарска банка може да обяви и намаляване на 5000 работни места заради икономическа криза, пише вестник Sunday, позовавайки се на старши мениджър на CS. Инвестиционната банка била "твърде голяма и свръхпропорционална на целия концерн". Говорител на банката не пожела да коментира статията в неделя.

Европейската дългова криза удари силно Credit Suisse през миналата година. При обявяването на финансовите данни в началото на февруари компанията заяви, че няма да има по-нататъшни съкращения на работни места отвъд предложеното заличаване на 3500 места от общо 50 000. През четвъртото тримесечие броят на служителите е намалял с 1000 работни места. В инвестиционното банкиране към края на годината концернът е имал близо 21 000 служители. Преди няколко седмици Credit Suisse обяви, че ще обнови ръководството на отдела.

Спадът в продажбите в търговията с акции и облигации и загубите от продажба на рискови ценни книжа докара на втората по големина банка в Швейцария след UBS загуба от 637 млн. франка за четвъртото тримесечие. Само в инвестиционното банкиране загубите са 1,3 милиарда франка преди облагането с данъци. Нетната печалба за концерна намалява с повече от 60% до 1,95 млрд. франка (1,6 млрд. евро).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още