IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германец оглави компанията за изграждане на морския участък на "Южен поток"

В борда на директорите влизат шефове на Газпром, ENI, ЕDF и BASF

18:03 | 13.04.12 г.
<p>
	Хенинг Фошерау. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хенинг Фошерау. Снимка: Ройтерс

На първото си заседание бордът на директорите на концерна South Stream Transport AG, който ще изгражда морския участък на газопровода "Южен поток",  избра за свой председател германеца Хенинг Фошерау, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на руския монополист "Газпром".

Членовете на Съвета на директорите са обсъдили ключови въпроси на сътрудничеството между компаниите, участващи в проекта "Южен поток", включително проектобюджета на компанията и плана на мероприятията, необходими за вземането на окончателно инвестиционно решение през ноември тази година.

В състава на съвета освен Фошерау влизът председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер, неговият заместник Александър Медведев, шефът на ENI Паоло Скарони, директорът на ЕDF Анри Прольо и членът на Съвета на изпълнителните директори на BASF Харалд Швагер.

Компанията South Stream Transport AG бе създадена през октомври миналата година. Тя ще работи по изграждането, обслужването и финансирането на участъка от газопровода "Южен поток", който ще преминава по морското дъно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още