IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германските синдикати издействаха 6,3% увеличение на заплатите в държавния сектор

Повишаването на трудовото възнаграждение ще струва на федералното правителство 550 млн. евро

14:42 | 31.03.12 г. 2
Германските синдикати издействаха 6,3% увеличение на заплатите в държавния сектор

Синдикатите и работодателите в Германия успяха да се договорят заплатите на 2 милиона служители в държавния сектор в продължение на две години да се увеличат с 6,3%. Това стана известно днес след продължили над 40 часа преговори в Потсдам, съобщава ИТАР-ТАСС.

Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих приветства успешното разрешаване конфликта и отбеляза, че "от увеличението на заплатите са спечелили работещите в държавния сектор".

Първоначално те настояваха за вдигане на заплатите с 6,5%. Фридрих допълва, че за федералния бюджет повишаването на трудовото възнаграждение ще струва 550 млн. евро.

Третият кръг от преговорите бе предшестван от масови предупредителни стачки, които бяха организирани по призива на профсъюза на работещите в сферата на услугите Verdi.

Във вторник имаше стачки на летищата Франкфурт, Кьолн/Бон, Дюселдорф, Мюнхен, Щутгарт, Бремен и Хановер. Само авиокомпания Lufthansa се наложи да отмени 450 полета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
"...в Германия успяха да се договорят заплатите на 2 милиона служители в държавния сектор...."Т.Е. ОКОЛО 2.5% ОТ НАСЕЛЕНИЕТОВ България са около 700 000 души търтеи на държавна хранилкаТ..Е. ОКОЛО 12% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 12 години
Ето вижте "слепи" какво представляват синдикатите и искате ли да бъдете част от тях или да ги подкрепяте или искате да сте изтривалки за боржуата завинаги.... сами изберете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още