IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските акции удължиха възхода си

Подобрението в икономическите показатели продължава и в момента виждаме отражението му върху пазара, коментира анализатор

19:30 | 14.03.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските акции удължиха възхода си

Европейските акции затвориха с повишения, удължавайки възходящото си движение, след предпазливо подобрените прогнози на Федералния резерв и новината, че повечето щатски банки са преминали стрес тестовете, предава CNBC.

Индексът на водещите компании на Стария континент - FTSEurofirst 300, прибави 0,3% до 1 099 пункта.

Британският FTSE 100 отстъпи с 0,2% до 5 945 пункта, германският DAX нарасна с 1,2% до 7 079 пункта, а френският CAC се покачи с 0,4% до 3 565 пункта.

”Подобрението в икономическите показатели продължава и в момента виждаме отражението му върху пазара”, коментира Питър Съливан, стратег за Европа и САЩ в HSBC.

”Това е класическа втора фаза на възстановяването, в която печалбите и икономиката започват да се въстановяват. Не е необходимо ситуацията да се подобри съществено, достатъчно е да спре да се влошава, за да се усети реакцията на пазара”, посочва той. 

Засега печалбите на европейските компании за четвъртото тримесечие на 2011 г. надвишават прогнозите на анлизаторите средно с 2,1%, показват данни на Thomson Reuters Starmine.

Акциите на германската енергийна компания E.ON скочиха с 6,8% при обем с 60% над средния, след като тя обяви, че очаква експанзията й към възобновяема енергия и чужди пазари да вдигне основната й печалба през 2012-2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
jordanvete
преди 12 години
няма да е за дълго
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Батя
преди 12 години
А БФБ спи непробудно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още