IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания обмисля издаването на свръх дългосрочни ДЦК

Облигациите ще позволят на правителството да фиксира за много дълъг период от време лихвите по дълга си на сегашните рекордно ниски нива

10:15 | 14.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Великобритания обмисля издаването на свръх дългосрочни ДЦК

Британското финансово министерство обмисля емитирането на нови дългосрочни облигации, чрез които се надява да снижи лихвените си разходи за години напред.

Новият план на правителството предвижда издаването на облигации с матуритет от 100 и дори повече години, разкрива BBC.

В бюджета, който ще представи следващата седмица, финансовият министър Джордж Озбoрн се очаква да обяви, че ще разгледа свръх дългосрочни ДЦК, които могат да бъдат емитирани дори без падеж.

Идеята е, че тези облигации ще позволят на правителството да фиксира за много дълъг период от време лихвите по дълга си на сегашните рекордно ниски нива.

Представители на финансовото министерство пресмятат, че ниските дългосрочни лихви ще спестят на страната 20 млрд. паунда през следващите пет години.

Последният безсрочен държавен заем във Великобритания е бил емитиран за покриване на разходите, свързани с Първата световна война.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още