IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси дръпнаха в края на сесията

Инвеститорите днес се държаха сдържано на пазара заради неяснотата около Гърция

19:46 | 07.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските борси дръпнаха в края на сесията

Основните индекси на водещите европейски фондови борси се повишиха в края на днешната търговия след вчерашния силен спад, но инвеститорите остават предпазливи за развоя на гръцката дългова криза, предаде Ройтерс.

В Лондон Fin.-Times приключи с ръст от 25 пункта до 5791,41, френският индекс CAC-40 нарасна с 29,77 пункта до 3392,33, а германският DAX добави 38 пункта до 6671,11.

Тъй като подстригването на дълга на Гърция все още не е гарантирано, инвеститорите днес се държаха сдържано на пазара, казва борсов участник, цитиран от Ройтерс.

По-рано днес обаче стана ясно, че инвеститори, държащи 39,3% от подлежащите на замяна гръцки облигации, са се съгласили да участват в сделката – най-голямата операция по преструктуриране на държавен дълг във финансовата история.

Акциите на Adidas са сред най-губещите на борсата във Франкфурт, въпреки че спортният концерн съобщи, че нетната му печалба за четвъртото тримесечие на 2011 г. е нараснала повече от 2,5 пъти на годишна база, а продажбите са се увеличили с 11,3% до 3,26 млрд. евро. Печалбата на базираната в Херцогенаурах компания е достигнала 18 млн. евро, или 9 евроцента на акция, при 7 млн. евро и 3 евроцента на акция за последното тримесечие на 2010 г. Тя обаче остава малко под очакваните от анализаторите 19 млн. евро при прогнозирани продажби от 3,18 млрд. евро.

Инвеститорите останаха разочаровани от предвижданията за печалба на производителя, а акциите отчетоха спад от 3% до 56 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още