IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi постига нов рекорд в Китай

Германският автомобилен концерн успя за първи път да продаде повече от 30 хил. автомобила за месец в азиатската страна

19:16 | 05.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Audi постига нов рекорд в Китай

За първи път в своята история германският автомобилен производител Audi успя да продаде над 30 000 автомобила за един месец в Китай. През февруари продажбите отчитат ръст от 66% до 31 352 коли спрямо същия месец година по-рано, заяви на пресконференция в Инголщад дъщерната на концерна Volkswagen компания.

„Искаме да запазим този успешен курс и през 2012 г. и да продължим да растем с двуцифрен ръст“, заяви директорът по продажби Петер Шварценбауер, цитиран от DPA.

В двигатели на ръста са се превърнали произвежданата в севернокитайския град Чанчун удължена версия на Audi A4 L и моделът Q5.

До края на следващата година Audi планира да удвои мрежата си от дилъри и да започне производство и в базираната в южнокитайския завод Фошан. Целта е след 2015 г. компанията да произвежда по 700 000 автомобила годишно в Китай. 

Компанията обаче може да пострада от новия регламент на местното министерство на индустрията, според което агенциите, министерствата и държавните компании ще могат да купуват само китайски автомобили. Всяка година властите харчат между 70 и 80 млрд. юана (около 10 млрд. евро) за обновяване на автопарка си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още