IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в САЩ с минимални понижения в началото на сесията*

Изглежда хората търсят извинение за осребряване на печалбите след ръста напоследък, коментира анализатор

18:33 | 27.02.12 г.
Борсите в САЩ с минимални понижения в началото на сесията*

Основните американски индекси заличиха по-сериозните спадове от началото на сесията след по-добрите от очакваното данни за незавършените продажби на жилища, но остават под нивата си от вчера отчасти и заради продължаващите опасения за дълговата криза в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,1% до 12 968,45 пункта, воден от акциите на Hewlett Packard, понижаващи стойността си 1,1% до 26,36 долара, и тези на Bank of America, поевтиняващи с 1% до 7,80 долара, след като през миналата седмица спечели 0,3%.

Индексът Standard & Poor`s 500 губи 0,09% до 1 364,51 пункта, като повечето от подгрупите му са на червена територия начело с компаниите от сектора на комуналните услуги и индустриалните фирми. Акциите на Micron Technology обаче повишават стойността си с 9,1% до 8,67 долара, след като японският им конкурент Elpida Memory подаде молба за защита от фалит.

Nasdaq Composite се понижава с 0,08% до 2 961,40 пункта.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел заяви пред депутати в парламента на страната, че няма гаранции, че спасителната програма за Гърция на стойност 130 млрд. евро ще бъде успешна.

Акциите на Sprint понижават стойността си с 0,8% до 2,45 долара, след като бордът на директорите на компанията реши тя да се оттегли от почти приключената сделка за придобиването на MetroPCS. Придобиването бе предложено през миналата година, след като AT&T предложи да придобие T-Mobile, но сделката не бе одобрена от регулаторите в САЩ и Герамния.

Пазарната капитализация на Lowe нарасна с 1,7% до 27,63 долара за акция, след като веригата магазини обяви по-високи продажби от очакваното благодарение на топлото време, накарало повече собственици на жилища да се захванат с ремонти по собствеността си.

Индексът на незавършените продажби на жилища през декември е нараснал с 2% до 97,0 пункта от коригираните в посока към понижение до 95,1 пункта през декември, достигайки близо двугодишен връх, стана ясно от съобщение на американската Национална асоциация на брокерите на имоти. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за ръст от 1%.

„След като пазарите преживяха това голямо постъпателно движение, изглежда хората си търсят извинения за осребряване на печалбите“, заяви Дъглас Робъртс, главен инвестиционен стратег в Channel Capital Research.

Цената на американския лек суров петрол падна под 109 долара за барел, след като през миналата седмица се изкачи на 10-месечен връх заради притеснения за прекъсване на доставките от Близкия Изток. През последния месец цената на петрола се повиши с почти 15%, предизвиквайки опасения, че това може да се отрази неблагоприятно на икономическото възстановяване.

*Актуално към 18,05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още