IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е трета в ЕС по ръст на индустриалните поръчки през декември

Евростат отчита годишно увеличение на новите поръчки в еврозоната от 8,3%, а във всички държави-членки на ЕС - от 7,6%

14:31 | 22.02.12 г. 3
България е трета в ЕС по ръст на индустриалните поръчки през декември

България е сред държавите в Европейския съюз (ЕС) с най-голям годишен ръст на новите индустриални поръчки през декември 2011 г., показват данни на Евростат.

Според европейската статистическа служба страната ни е трета с годишно повишение на новите индустриални поръчки от 15,5 на сто. Преди нас са Латвия с отчетен растеж от 40% и Дания с 23,8%.

Най-голямо годишно понижение на индустриалните поръчки е регистрирано в Естония (-27,4%), Холандия (-12,7%) и Великобритания (-10,5%).

През декември спрямо ноември обаче новите индустриални поръчки у нас са намалели с 1,7%, след като през ноември записаха месечен ръст от 7 на сто, показват още данните.

На месечна база най-силно повишение на индустриалните поръчки е регистрирано в Дания (19,4%), Швеция (10,4%) и Италия (8%), а най- голямо понижение – в Унгария (-14,8%), Словения (-4,2%) и Холандия (-2,5%).

Като цяло през декември спрямо ноември новите индустриални поръчки в еврозоната са нараснали с 1,9%, а в целия ЕС – с 1,3%. Без силно волатилните поръчки на корабно, железопътно и авиационно оборудване растежът е бил съответно 2,5% и 2,6%.

На годишна база през декември от Евростат отчитат увеличение на новите индустриални поръчки в еврозоната от 8,3%, а във всички държави-членки на ЕС - от 7,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Продължавам да не разбирам защо непрекъснато се цитира името на Донев и неговите скъпи лекарства? Нали сме в свободна държава, има и други производители? Нека те предложат по-ниски цени? Или друг вносител. След като внасяме домати от Йордания на половин цена, що да не внасяме и Аспирин? Или щото най-после една компания !БЪЛГАРСКА! започна да изнася нещо и атаките веднага почнаха. Защо няма такава акция към Актавис? Техните лекраства са "една идея" по-скъпи. Или щот там играят международни корпоративни интереси?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
unsworth
преди 12 години
Дали ще се намери някога механизъм, чрез който лаиците да бъдат спирани от форумите. Може ли да задаваш ТАКЪВ въпрос в специализиран сайт като Инвестор?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 7
new_york
преди 12 години
Тоя Огнян Донев,заради когото се изписаха толкова неща,как се продават много по-скъпи лекарства в България,отколкото в чужбина,заради когото си заминаха шефката на Здравната каса,заместник-министъра на здравеопазването и заради когото Европейската комисия разследва България за спекулативни цени на лекарствата,същия ли е като Огнян Донев,председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ли е? И ако е същия,защо още не са излезли с изявление по въпроса и не са го сменили от председателското място или са съгласни с методите му на правене на бизнес? Защото е срамно такъв човек да е начело на най-влиятелната организация на българския бизнес!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още