IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром и Франция с намерения за нови газопроводи от Русия за Европа

Целта е да бъде удовлетворено растящото търсене на руски природен газ от европейските потребители

18:28 | 21.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Газпром и Франция с намерения за нови газопроводи от Русия за Европа

Председателят на Газпром Алексей Милер и посланикът на Франция в Москва считат за необходимо да бъдат построени нови газопроводи за пряк пренос на руски газ към Европа. Този въпрос е обсъден на работна среща между Милер и френския посланик, съобщава РИА Новости по информация от газовия гигант.

По време на срещата е обсъдена и ситуацията от началото на февруари, когато Газпром беше затруден с изпълнението на твърде завишените заявки за доставки на газ за Европа поради необичайно големите студове.

На тази основа „страните стигнаха до становището за необходимостта от строителството на нови газопроводи, пряко свързващи Русия и Европа, за да може да бъде удовлетворено растящото търсене на руски природен газ от европейските потребители“, коментират от Газпром. 

Франция е третият по големина пазар в ЕС за Газпром след Германия и Италия. Миналата година френската GdF стана един от четирите акционери в проекта „Южен поток“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още