IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse излезе на загуба, обмисля двойно намаляване на дивидента

Загубата отразява както лошите пазарни условия, така и мерките за посрещане на новите регулаторни изисквания, посочи шефът на банката Брейди Дугън

12:28 | 09.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse излезе на загуба, обмисля двойно намаляване на дивидента

Credit Suisse отчете нетна загуба за четвъртото тримесечие след начисления от близо 1 млрд. швейцарски франка (1,07 млрд. долара), свързани с намаляване на разходите й и разтоварването на рискови активи, за да се посрещнат по-строгите капиталови изисквания, съобщават Ройтерс и CNBC.

"Нашето представяне за четвъртото тримесечие на 2011 е разочароващо", каза главният изпълнителен директор на институцията Брейди Дугън. 

"То отразява както неблагоприятните пазарни условия през периода, така и въздействието на мерките, които предприехме за да адаптираме бързо нашия бизнес към променящите се пазарни условия и регулаторните изисквания."

Новината понижи акциите на Credit Suisse в сутрешната търговия. На старта на сесията те губеха малко над 4%.

Банката отчете нетна загуба от 637 млн. швейцарски франка (698 млн. долара) за периода. Анализаторите очакваха тя да излезе на печалба в размер на 430 млн. швейцарски франка (471 млн. долара).

Дуган заяви, че отчисленията от 981 млн. франка се дължат на ускореното изпълнение на плана за намаляване на риска, на стъпките за излизане от нерентабилни бизнеси и на разноските, свързани с бързото осъществяване на програмите за намаляване на разходите.

"Макар да осъзнаваме, че пазарната и икономическата среда остават несигурни, ние сме окуражени, че нашият бизнес е поел в правилната посока, като възвръщаемостта на собствения ни капитал е в съответствие с целевото ниво от 15%", изтъква той.

Дугън заяви, че Credit Suisse ще посрещне целта за намаляване на рисковите си активи с 80 милиарда швейцарски франка през първото тримесечие на годината. Банката също така обяви, че се движи по плана си да редуцира разходите с 2 млрд.  до края на следващата година.

Credit Suisse също така предлага да намали почти наполовина дивидента си до 0,75 швейцарски франка на акция от 1,30 франка през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още