IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сезонът на отчетите в Европа засега има смесен ефект върху борсите

Ако не се направи нищо за Гърция, очаквам рязък спад с около 10% за седмица, след което обаче купувачите ще се завърнат, коментира трейдър

19:19 | 08.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Сезонът на отчетите в Европа засега има смесен ефект върху борсите

Европейските акции не определиха ясна посока в днешаната сесия, след като положителните нагласи относно ситуацията с Гърция бяха подтиснати от забавянето на срещите във връзка с мерките за реформи в страната, предават Ройтерс и CNBC.

Индексът на водещите компании на Стария континент - FTSEurofirst 300, се понижи с 0,2% до 1 071 пункта. Британският FTSE 100 е надолу също с 0,2% до 5 876 пункта, а германският DAX и френският CAC отстъпиха с по 0,1% до съответно 6 749 и 3 410 пункта.

Появи се информация, че ръководителите на ЕЦБ все още са разделени относно това какъв да е приносът на банката към преструктурирането на гръцкия дълг.

”Ако не се направи нищо за Гърция, очаквам рязък спад на пазарите с около 10% за седмица, след което обаче купувачите ще се завърнат”, коментира Манож Ладва, старши трейдър в ETX Capital. 

Акциите на Commerzbank скочиха със 7,6% заради силните резултати на полското й поделение BRE Bank, въпреки че банката има големи експозиции към дългове на периферните страни от еврозоната.

Като цяло сезонът на отчетите в Европа, който е в разгара си, има смесен ефект върху фондовите пазари на Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още