IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Европа със силен старт на месеца

Данните за производството във Великобритания и Германия дадоха тласък на оптимистичните настроения

19:06 | 01.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Европа със силен старт на месеца

Борсите в Западна Европа започнаха февруари със значителен ръст. Той дойде след оптимистични данни за производствената активност в Германия, Великобритания и еврозоната, пише MarketWatch.

Регионалният индекс Europe Stoxx записа ръст от 2 на сто 259,51 пункта. Така бе продължен ръста от вчера, дошъл след споразумението за по-тесен фискален съюз в Европа.

На Острова FTSE 100 се повиши с 1,9 на сто до 5 791 пункта. Повод за това даде новината, че индекса на производствената активност е достигнал осеммесечен връх от 52,1 пункта през януари.

В Германия DAX скочи с 2,4 на сто до 5 580 пункта, след като данните за производствената активност показаха ръст след свиването от декември. Сред най-печелившите за деня бе Infineon Technologies, като акциите на компанията се изстреляха с над 5 на сто заради силен отчет.

Френският индекс САС 40 започна новия месец с ръст от 2,1 на сто до 3 367 пункта.

Сред най-силно представилите се днес бяха италианските банки. Пазарната капитализация на Banco Popolare се увеличи с 10,1 на со, а акциите на Banca Popolare di Milano скочиха с 9,4 на сто. Книжата на Banca Monte del Paschi di Siena поскъпнаха с 10,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още