IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частните кредитори може да загубят и над 70% от гръцкия дълг

Финансовият министър на Гърция не изключва подобен вариант, преговорите продължават

22:46 | 31.01.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Евангелос Венизелос, Снимка: Ройтерс</p>

Евангелос Венизелос, Снимка: Ройтерс

На частните кредитори може да се наложи да преглътнат доста горчив хап от инвестициите си в гръцки правителствени облигации.

Възможно е да се наложи отписването на над 70% от номинала, предупреждава финансовият министър на Гърция Евангелос Венизелос, пише Ройтерс.

„Води се много сериозна дискусия на база новите факти. Говорим за замяна на дълг и отписване на процент, много по-голям от първоначално замисленото”, е заявил Венизелос.

„Говорим за орязване на нетната настояща стойност на облигациите от над 70 на сто”, твърди финансовият министър на Гърция.

Разговорите с кредиторите и днес не донесоха окончателно споразумение. Сделката по преструктурирането, при която се очаква съществуващите дългове на Гърция да бъдат заменени с нови, които да са с по-малък номинал и с по-дълъг срок, се очаква с интерес.

Тя е и едно от условията за отпускането на втория спасителен пакет за страната от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
PETRONATOR
преди 12 години
А може и ........100%............!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
nikolait
преди 12 години
според мен гърците трябва да покани на преговорите по дълга КОНСУЛТАНТА - Милен Велчев. Тогава всичко ще се реши за нула време.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
Ricco
преди 12 години
"На частните кредитори може да се наложи да преглътнат доста горчив хап от инвестициите си в гръцки правителствени облигации."Ха-ха! Ами ние, в България, от поне 20 години сме научени и знаем, че правителствата са лош стопанин и затова трябва да им се дават колкото се може по-малко ресурси за управление. Обаче тоя урок явно доста хора са го пропуснали. Е, сега ще го научат по трудния начин. Ха-ха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
Еми ако тва слабичкото момче може да реши нещата едностранно, защо си губят времето вече 2 седмици с мъчителни преговори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още