IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борсите в Европа на зелено въпреки слабите данни от САЩ

В края на деня настроенията се смениха и мечките започнаха да взимат превес, но индексите все пак приключиха на зелено

19:08 | 31.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Европа на зелено въпреки слабите данни от САЩ

Борсовите индекси в Европа записаха позитивна сесия днес, водени от оптимизма около решенията на лидерите на страните от Европейския съюз.

Вчера 25 от държавите, членуващи в съюза, подписаха окончателното споразумение за фискален съюз, което вдъхна доверие в перспективите пред региона, пише MarketWatch.

В края нa деня обаче разочароващи данни за икономиката на САЩ доведоха до смяна на настроенията на инвеститорите и заличиха част от натрупаните от индексите повишения. В крайна сметка денят завърши с ръст за регионалния индекс Europe Stoxx 600 от 0,75 на сто до 254 пункта.

Така показателят приключи с повишение от 4 на сто първия месец от новата година.

На борсата във Франкфурт днес DAX се повиши с 0,3 на сто до 6 459 пункта, докато във Франция САС 40 добави 1 на сто до 3 299 пункта.

И двата борсови показателя се движеха с доста по-значителен ръст в средата на сесията, но данните на Conference Board за потребителското доверие в САЩ натежаха и посоката бе обърната. Те показаха, че потребителското доверие неочаквано се е свило през януари на фона на очакванията за ръст.

В Лондон днес FTSE 100 се повиши с 0,2 на сто до 5 682 пункта. За месеца показателят нарасна с 2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още