IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вторият пакет финансова помощ за Гърция ще достигне 145 млрд. евро

Като причина за увеличаването на размера на финансовата помощ се изтъква влошаването на икономическото състояние на Гърция

12:19 | 28.01.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Вторият пакет финансова помощ за Гърция ще достигне 145 млрд. евро

Финансовите експерти на "тройката" гръцки кредитори - Европейския съюз (ЕС), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) - смятат, че вторият пакет финансова помощ за Гърция трябва да бъде с по-голяма сума от планираното предварително, съобщaва ИТАР-ТАСС, като се позова на публикация в онлайн изданието на списание Spiegel.

По данни на Spiegel освен първоначалната сума - 130 млрд. евро, на колкото са възлизали дълговете на страната в края на миналата година, Гърция има нужда допълнително от близо 15 млрд. евро.

Като причина за увеличаването на размера на финансовата помощ се изтъква влошаването на икономическото състояние на Гърция. "Ние не разчитаме не достигащите средства да бъдат осигурени само за сметка на частните кредитори", заявил за "Шпигел" представител на "тройката".

Вчера премиерът Лукас Пападимос и финансовият министър Евангелос Венизелос отново преговаряха с представители на частните кредитори с намерението да се постигне споразумение за отписване на близо 100 млрд. евро от задълженията към страната. Днес преговорите между гръцката страна, "тройката" и частните кредитори продължават.

При евентуален провал на преговорите Гърция няма да може да изкупи държавни облигации на стойност 14,5 млрд. евро, чийто падеж е на 20 март, посочва ДПА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
nezabelejim
преди 12 години
Още веднаж се утвърди правилото, че ЕС за едни е майка, а за други мащеха.Младите може би не знаят, но съществуваше съревнование м/у капитализма и социализма къде хората живеят по-добре. Богатите западни дървави наливаха пари в по-бедните, за да докажат че при капитализма може да се постигне по- висок стандарт на живот. Сега виждаме резултата. И ще помагаме финансово, за да докажем че капитализма е по- добър. Давос взе да говори друго. Но само констатира, а не знае какво да прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
и аз искам ама нема
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Lucifer
преди 12 години
искам да съм фалирал Грък а не дисциплиниран (дискриминиран) Българин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
една модерна атомна ел централа струва 5 млрд....те им дават пари колкото за 30 централи.......а това е само част от помоща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още