IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

IIF потвърди "ангажимента" си за преструктурирането на гръцкия дълг

Кредиторите на Гърция "потвърждават ангажимента си за постигане на доброволно споразумение за размяна на гръцки облигации", се посочва в изявление на институцията

21:45 | 17.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
IIF потвърди "ангажимента" си за преструктурирането на гръцкия дълг

Банките-кредиторки, представлявани в преговорите с Атина от Института за международни финанси (IIF), днес потвърдиха ангажимента си да бъде постигнато споразумение по преструктурирането на гръцкия дълг, за да се избегне хаотичен фалит на страната, съобщава Франс прес.

IIF, който обяви подновяване на преговорите утре в Атина, посочва в комюнике, че банките "потвърждават ангажимента си за постигане на споразумение за размяна на гръцки облигации на доброволни начала".

Чарлз Далара, който оглавява IIF, и Жан Льомиер от BNP Paribas насърчават всички страни по преговорите да работят в този дух на добра воля, осъзнавайки неотложността на въпроса.

В петък миналата седмица институтът обяви, че спира преговорите с Атина заради възникналото напрежение, за да се даде време на участниците да осъзнаят колко сериозна е ситуацията и да се избегне най-лошото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още