IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монти призова лидерите на еврозоната да подкрепят задлъжнялата Италия

Ако разходите за финансиране на държавите, прилагащи бюджетни рестрикции не се понижат, в тях ще се появи силна ответна реакция, предупреждава италианският премиер

10:12 | 17.01.12 г. 5
Монти призова лидерите на еврозоната да подкрепят задлъжнялата Италия

Лидерите на държавите-членки на еврозоната трябва да положат допълнителни усилия, за да помогнат за понижаване на разходите по финансирането на Италия от международните кредитни пазари, заяви италианският премиер Марио Монти в интервю за британския вестник Financial Times.

Монти призова Германия, която е най-големият кредитор, да разбере, че е в „неин собствен интерес“ да помогне за понижаване на разходите по заеманите средства от Италия и останалите силно задлъжнели правителства.

Италия, чийто дългосрочен кредитен рейтинг бе понижен с 2 степени от международната рейтингова агенция Standard & Poor's в петък, реализира мерки на строги бюджетни икономии и провежда структурни реформи през последните 2 месеца, насочени към увеличаване на конкурентоспособността на своята икономика, която да подкрепи растежа.

Монти призова и кредиторите на еврозоната да признаят напредъка в икономическата политика на страната и заяви, че би желал „видимо подобрение“ в доходността по 10-годишните италиански държавни облигации, която в момента е около 7%, смятани за нецелесъобразни за икономика с дълг от около 120% от брутния вътрешен продукт на страната.

„Ако осъществяването на тези силни действия в посока на дисциплиниране и стабилност не бъде признато, ... тогава ще се появи силна ответна реакция в държавите, които правят огромни усилия за дисциплиниране“, посочва италианският премиер, без да уточнява вида на евентуалната реакция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Аврен
преди 12 години
Интересно...В такъв случай , моля дайте линк към Вашите изследвания,ако могат да се прочетат в интернет (за предпочитане) , или посочете издание което може да се намери на книжния пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Здравейте Аврен,Резултатите от моите изследвания са публикувани, достъпни и са годни за ползване.Ако не вярвате, попитайте Министерство на финансите дали това обстоятелство е вярно и от техния отговор ще се уверите, че е истина.Навярно проблем е, че в която и да е държава по света преди да се започне подобрение на съответно държавно финансово управление (ДФУ) и същото да стане годно за стопанство с Незлатни пари следва да се признае за наличието на новооткритата 296 годишна световна държавна финансова Грешка на Джон Лоу.Ето, дори Вие анонимно не смеете да кажете, че е налична такава грешка, а как ще се чувства един политик, който следва да признае: Да, участниците в стопански живот Вие страдат и продължават да понасят болезнени щети заради държавна финансова грешка при започната-недовършена замяна на Златни с Незлатни пари.Сега са налични възможности за успешно прекратяване на грешката и същото може да се осъществи от държавните власти.С уважение,Иван Митев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Аврен
преди 12 години
Абе Митев , в какво , според Вас , се изразява това "премахване на представената финансова грешка" ? Извадете най-после този "философски камък " от торбата !....Да превърнем натрупалата се шлака в злато....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Полезно е г-н Монти да намери време да осъзнае собствената си държавна финансова грешка, поради която ръководената от него държава е в криза.Италианското правителство и неговите експерти допускат слабост като не отчитат различните качества на еврото, спрямо тези при Златни пари и мълчаливо одобряват сегашно непълноценно държавно финансово управление (ДФУ), при което при употреба на евро продължава приложение на наследен стар, от време със Златни пари НЕПРИГОДЕН за стопанство с евро тяхно ДФУ.Наличието на този държавен финансов недъг е особено важната причина за стопанска криза в Италия.До 24 часа след премахване на представената финансова грешка чрез усъвършенстване на италианско ДФУ и същото стане ГОДНО за стопанство с евро - кризата в Италия успешно ще се неутрализира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
rover
преди 12 години
Отдавна е ясно, че е необходима шокова терапия за повечето европейски страни. И не само за Гърция, Испания, Португалия ... А и за Франция, Италия и т.н. Не мога да разбера, как страни с трицифрени дългове в милиарди, водят за "рестрикционни мерки" икономии на десетина милиарда и то за три години. И как министрите им плачат, че с това са обречени на мизерия. Не може фалирала държава да има все още разни коледни и великденски добавки. Трябва да играе дървото. Това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още